Skam & bortblåst julkänsla

Det är någonting med "lov". Beter mig som fjorton igen och sitter var och varannan natt uppe långt efter sovdags. Klockan är nu 02.21 och känner mig inte speciellt trött. Jag har på fyra dagar plöjt igenom två säsonger av den norska, omtalade serien Skam och jag erkänner - jag förstår hetsen kring den. Riktigt bra serie, som om man inte har nog med egna problem liksom, haha.
 
Nu är det officiellt tre dagar kvar till julafton och julkänslan jag hade i början av månaden är som bortblåst. Halsar glögg, höjer volymen på julmusiken och luktar på granen, men, ingenting. Slår väl snart in tomma paket för att försöka in i det sista. Men det är någonting med denna julen, känns inte som om den kommer bli som vanligt. Vi får väl se, den kommer ju oavsett om vi är redo eller inte.
 

Kimberley

Hejsan tycker att du är himla inspirerande och väldigt genuin i ditt skrivande, har läst dina senaste inlägg om den där klumpen i magen och känslan av att kanske vara lite vilsen i livet. Jag är själv i den sitsen och har en inre konflik om att följa min dröm eller hitta något jag faktiskt kan leva på. samtidigt spökar selfdoubten och en återkommande stresskänsla som att jag hela tiden försöker hinna med ett tåg, men aldrig riktigt når fram. Sitter för närvarande också ensam med alldeles för mycket utrymme för att analysera, det värsta jag vet är att sitta ensam med mina tankar, men jag har hört att det är nyttigt att träna.🙈Ville bara lämna en liten kommentar men mina känslor på print, det är så sällan vi vågar öppna oss och ta bort filtret. Tack för att du gör det!

Svar: Hej! Oj, tack så mycket. Aldrig sett eller tänkt på det, på det viset. Skriver mest av mig för min egna skull faktiskt, att kunna gå tillbaka och se på hur livet utvecklas samt eftersom att jag hatar att måla upp en förskönad bild av saker och ting - som idag är alldeles för vanligt att folk gör. Känns däremot skönt att veta att det faktiskt läses och tycks om av andra också, trots allt är det ju den där bekräftelsen som gör att man fortsätter med det. Har varit rädd att mina låga, deppiga inlägg bara har skrämt folk, haha!
Ja, den där stressen över saker alltså.. Samtidigt så tänker man att "Äsch, det blir säkert bättre när det (t.ex.) blir vår." Men nej, det blir ju inte bättre om man inte gör något, oavsett årstid, nyinköpta kläder eller ett fint hem. Det är inte där som den där känslan ligger. Så samtidigt som man är stressad över vad man vill hitta på och göra åt saken, mår man inte bra på resan dit och det är just depressionen som orsakas av det som drar ner en helt (oj, flummigt). Risken är att man hamnar i en ond spiral och bara sitter hemma och deppar helt enkelt. Pressen utifrån hjälper ju inte heller. Precis där har jag nu hamnat och det är fan inte lätt. Finns inget värre än när människor säger "Äh, ryck upp dig!", "Le lite mer!" eller "Prova att gå på gym!", haha, snacka om att de inte kan sätta sig in i ens situation.

Nåväl. Tack för din fina feedback!! Glöm inte att det inte är förrän man har accepterat sin ångest eller depression (eller vad man nu vill kalla det) som orsakar klumpen, som man kan göra någonting åt det!
Alice Grevholm

2016-12-29 - 01:16:28Name:
Remember me?

E-mail:

URL/Homepage:

Comment: