Sista minuterna som 23

Imorgon, eller snarare om fyrtio minuter, fyller jag år. Det kommer vara första gången jag vaknar upp ensam på min födelsedag och inte har någon som väcker mig med sång och sött. Som tur är kommer familjen vid middagstid för att fira mig med tårta och sedan grillat! Dessvärre jobbar jag i övermorgon så de stannar bara över dagen. Det utlovas sol och ca tjugo grader så förhoppningsvis kan vi dricka kaffet på innegården, det blir så trångt i min etta annars. Det kommer jag ändå få känna på på lördag då jag har bjudit hem x antal personer för lite festligt firande. 
 
Nåväl, som 23åring har jag hunnit: Skaffa och lära känna min älskade katt Theo, börja studera vid Kriminologiprogrammet på Lunds Universitet, börja jobba på ny arbetsplats, separera från ett 5årigt förhållande, köpa lägenhet, säga upp mig från ny arbetsplats och börja på en gammal, tinga katt nr 2, tatuera mig, gråtit, skrattat och grubblat. Jag hoppas att livet som 24 är lika händelserikt men kanske fyllt med mer känslomässigt lättsamma saker! 
 

Utfyllnad

Det här är mest för att denna perioden inte ska bli ett tomrum i mitt minne. 
För tillfället består vardagen mestadels av jobb. Jag är tillbaka på arbetsplatsen jag slutade på när jag började plugga i höstas, både på gott och ont. Jag får stark déjà vu av de sena stängningstiderna som gör att allt annat i ens liv, inkl. ens sociala liv, hamnar åt sidan. Känner att jag kanske inte var redo att jobba såhär mycket denna sommaren - jag har ännu inte hunnit bearbeta de känslor och tankar som jag skjutit undan lite för länge nu. 
Jag kämpar med att hinna med saker jag vill göra och mår bra av, men tiden räcker inte till. De dagar jag väl är ledig, som idag, är alla andra på jobb och det slutar ändå med att jag sitter ensam hemma, trött, lite deppig och med sämsta självkänslan. 
 
Idag längtar jag till augusti, främst för att min Theo ska få en kattkompis, Hugo, vilket förhoppningsvis lindrar skuldkänslorna jag får när jag lämnar honom ensam hemma för länge, men också till skolstarten. Det ska bli skönt att återgå till ett socialt liv på en neutral nivå där man kan vara sig själv. Men innan det ska jag hinna fylla år, jobba lite (läs mycket) mer och ta vara på solen, om den nu kommer.